Katalog zbiorów

KATALOG REGIONALIOW GBP W CEGŁOWIE

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               

Znaleziono 2 pozycje o tematyce: Przepisy kulinarne
                                                                      

Dawne i współczesne tradycje kulinarne w Polsce i Chorwacji : projekt polsko-chorwacki - Podobieństwa i różnice kuchni polskiej i chorwackiej na przykładzie Regionu Latowickiego na Mazowszu w Polsce i Regionu Zagorja w Chorwacji
"Podobieństwa i różnice kuchni polskiej i chorwackiej na przykładzie Regionu Latowickiego na Mazowszu w Polsce i Regionu Zagorja w Chorwacji "


AUTOR:

Gajowniczek, Zygmunt Tomasz

POZ/ODP:

[część pol. Zygmunt Tomasz Gajowniczek, część chorw. Jadranka Cesarec, Marijana Košutić].

ADRES
WYDAWNICZY:

Wielgolas [etc.] : Urząd Gminy, 2013.

HASŁA:

  1. Kuchnia regionalna - Chorwacja
  2. Kuchnia regionalna - Polska
  3. Hum na Sutli (Chorwacja ; okręg) - etnografia
  4. Latowicz (woj. mazowieckie ; okręg) - etnografia
  5. Przepisy kulinarne

OPIS
FIZYCZNY:

176 s. : il. kolor. ; 25 cm.

UWAGI:

Tekst gł. równol. pol., chorw., ang.

DOSTĘPNOŚĆ:

  Dostępna tylko na miejscu.
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                                                                      

Kuchnia regionu latowickiego

AUTOR:

Gajowniczek, Zygmunt Tomasz

POZ/ODP:

Zygmunt Tomasz Gajowniczek.

ADRES
WYDAWNICZY:

Latowicz : Urząd Gminy, 2013.

HASŁA:

  1. Latowicz (woj. mazowieckie ; okręg) - etnografia
  2. Kuchnia - Polska - Latowicz (region)
  3. Zwyczaje żywieniowe - Polska - Latowicz (region)
  4. Produkty regionalne - Polska - Latowicz (region)
  5. Pory roku - folklor
  6. Latowicz (Polska ; region) - zwyczaje i obyczaje
  7. Przepisy kulinarne

OPIS
FIZYCZNY:

166 s. : il. ; 25 cm.

UWAGI:

Bibliogr. s. 155-161.

DOSTĘPNOŚĆ:

  Dostępna tylko na miejscu.
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    


  WYDRUK KATALOGÓW